Earthquake
Lieve volgers 8/26/2011
Dinsdag 23 Augustus was er een aardbeving hier in Washington DC met 5.9 op de schaal van richter. Het was tijdens ons laatste uur les en iedereen was in paniek. Echt alles trilde en het was zo raar, want ik heb nog nooit zo iets meegemaakt maar echt alles tafels begonnen te trillen en de muren en er vielen dingen naar beneden. Dus iedereen ging onder zijn tafel zitten en na 5 minuten werd er omgeroepen dat er niks aan de hand was en dat we verder konden met de les. Toen na 45 minuten werden we toch geevacueerd en er stonden echt al tientallen ouders buiten op hun kinderen te wachten en zo ook de moeder van mijn gastgezin, die werkt namelijk 3 blokken verderop. We gingen lopen naar haar huis en we waren sneller dan al het verkeer, want het was echt heel druk. We hoorde al snel dat we de dag daarna vrij waren en zijn we de hele week vrij omdat de schoorsteen misschien door het dak kan vallen. Lekker amerikaans, maar ik vind het heerlijk, bijna geen huiswerk dus lekker winkelen.Gisteren had ik mijn eerste dipje in de ochtend maar nadat we naar Georgetown gingen was alles weer over. Ik ging met het jongste meisje, Camillie, winkelen en natuurlijk weer langs Abercrombie en Starbucks. Ik word hier echt gelukkig van!! In de avond ging ik met Lauren, de oudste van 16, mee naar haar vriendinnen. Het was mijn eerste amerikaanse Sleep-Over. We gingen beetje kletsen en ik heb meteen alle roddels van de school gehoord. Het grappige is dat die meisjes overdag naar school onwijs veel make-up op doen en er helemaal van top tot teen goed uitzien, maar als ze thuis zijn doen ze heel anders. Allemaal een over-sized t-shirt en een trainingbroek in de lelijkste kleren en ze voelen zich thuis. Kom ik daar aan in mijn mooie abercrombie pyjamabroek, nou dat hoeft voortaan dus ook niet meer. In de ochtend hadden we amerikaan pancakes en ik was helemaal verrast en blij, zodat toeristen doen, maar zij vonden het normaal en keken me maar raar aan. Ik ben hier toch nog de toerist, maar vind het alleen maar grappig.
Als op school kinderen vragen waar ik vandaan kom zeg ik Holland en als ze je dan raar aan kijken zeg ik maar Amsterdam en dan begrijpen ze meteen waar je woont. IK ben maar gestopt met The Netherlands zeggen, want daar begreep echt niemand iets van.
Ik ga nu toch nog even huiswerk maken, want ik moet een paar summer-assignments inhalen, ja ze zijn hier gek en de kinderen hebben zoveel huiswerk in de zomer, dat het lijkt alsof je helemaal geen vakantie hebt. Dan ben ik toch blij dat ik net 3.5 maand niks heb lopen doen en alleen maar gefeest !
Nog iets vreemds, is dat je voor elk vak een syllabus krijgt en dat daar een appart vel in zit wat je weer moet inleveren en wat je ouders en jij zelf moeten ondertekenen. Het zegt dat de ouders gelezen hebben wat het kind gaat leren dit jaar en dat het verantwoordelijk is voor dat het kind zijn huiswerk doet. HALLO we zijn geen baby's meer!!
byebye Julia
P.S. Dit was een vraag die we moesten maken op een formulier:´Is there a motto, quote, song, symbol, or bumper sticker that represents something you stand for or believe in ´ haha een bumper sticker!
Aah super chill Juul! En wat leuk dat je een blog hebt! Ga meteen al je verslagen lezen!! Zo te lezen vermaak je je wel!:) Heel veel kusjes!!!
Hi Julia, wat een leuke verhalen. We gaan je volgen.
Die aardbeving was nog maar een voorproefje. Zelfs in Nederland maakt iedereen zich druk om de orkaan die op jullie afkomt. Dus, zandzakken voor de deur en lekker binnen blijven
haha, dankjewel! het begint morgen rond 12 uur, en ik hou jullie op de hoogte, maar de hele supermarkt was ongeveer al leeggekocht en ik heb nog nooit zo een lange rij voor de kassa gezien
Hallo Julia, gezellige en leuke verhalen, maar vooral shoppen zo te lezen. Kijken net naar de voorbereidingen van de orkaan. Jij in de VS en al twee natuurrampen, moet zeker een goed jaar worden. We gaan je avonturen zo mooi volgen, doei vanuit Heeten van Raymond en Marcel
Hoi Julia,
Ik had in Amerika twee favoriete winkels, Target, beetje Hema-achtig en dan 100 x zo groot, en Trader Joe. Een supermarkt waar ze een beetje Europa-achtige etenswaren verkopen.
Grappig hoor !
Ciao Bella,