juliaindc.reismee.nl

Winkelen, winkelen en nog meer winkelen =)

Lieve volgers, (Nihao) 9/25/2011 - zondag

Wat heb ik een geweldige week gehad en nu met al mijn huiswerk en met nieuwe kleren om mij heen zit ik heerlijk in mijn kamer. Woensdag had ik dan mijn eerste echte rotary meeting. Ik moet om 12 uur bij de University Club zijn. Ik mocht geen spijkerbroek aan en moest er netjes bij lopen. Ik kan niet de hele dag met mijn nette schoenen lopen, dus had gewoon mijn rode vans aan met een panty, rokje, blouse en mijn blazer. Ik kom aan lopen en er staat een man bij de deur om de deur open te doen. Hij kijkt me heel raar aan en vraagt of ik ook andere schoenen bij me hem, anders mag ik niet naar binnen, haha dus toen ik binnen was heb ik snel maar mijn nette schoenen aan gedaan. Mijn counselor was er en ik zat bij haar aan de tafel. Er waren ongeveer 6 grote ronde tafels en er was lopend buffet, dus ik had lekker veel te eten. Rond half 1 begon het, iedereen zat aan de tafels lekker te eten. Iedereen stond op en draaide zich om naar de amerikaanse vlag en begon het amerikaanse volkslied te zingen. Daarna werd er gebeden en werden er bepaalde zinnen van de rotary opgedragen. Toen ging ging piano spelen en zong iedereen mee met God Bless America. Ik moest van binnen echt keihard lachen, maar hield me groot. Echt amerikaans, om dat allemaal te doen! Ik werd voorgesteld en ik ben de enige Rotary Exchange Student die in Washington DC naar school gaat en woont. Gelukkig was het na 1 uur weer afgelopen en kon ik mijn vans weer aan doen, maar ik ben nu wel een ervaring rijker. Vrijdag kwam Cathelijne hier, ze woont nu in Maryland en heeft een auto. Dus ze kwam me ophalen van school en we gingen naar Georgetown. Wel heel anders zo met de auto i.p.v. het openbare vervoer. Ik was de tomtom, met mijn iphone en het ging aardig goed. We gingen parkeren en we hebben wel 10 minuten bij de parkeermeter gestaan of we moesten betalen of niet. We waren het er allerbij over eens dat we niet hoefden te betalen. We gingen naar Georgetown Cupcake, Starbucks en aardig wat kleren winkels. We gingen avondeten bij Chipotle, en wat is dat toch lekker. Toen we terug kwamen bij de auto hadden we jammer genoeg wel een bon, moesten we dus toch betalen. Gelukkig was het maar 25 dollar, maar dat is toch wel 6 keer Starbucks !! In de avond hadden we ons eerste schoolfeest. Wat een ervaring er werd alleen maar rap muziek gedraaid, maar toch was het wel gezellig. Het was van 7 tot 11, dus voor ons heel vroeg. Er liepen ook de hele tijd leraren rond, dus als een jongen en een meisje te dicht bij elkaar danste werden ze uitelkaar gezet.
Zaterdag stonden we vroeg op en gingen we rennen door Rock Creek Park, het was al best wel warm en benauwd, alleen de zon was nergens te bekennen. Na een koude douche, lucky charms en alle bestelling voor abercrombie te hebben uitgeprint gingen we naar Pentagon City. Het jammere was alleen dat bij abercrombie totaal geen uitverkoop was, dus we hebben niks gekocht. Bij hollister daarintegen was heel veel uitverkoop dus daar zijn we los gegaan. Na een broodje bij Subway gingen we weer in de auto naar de volgende mall, Montgomery Mall. Over de beltway, met 6 banen en na 2 keer fout te zijn gereden, kwamen we daar eindelijk aan en wat was ik blij! Er was zo veel uitverkoop, dus na 1 uur liepen we met 5 tassen naar buiten!! Nu mag ik de volgende maand echt niks meer kopen! We waren rond 7 uur thuis en de opa en oma van mijn zusjes waren er. We gingen lekker eten en het was heel gezellig. In de avond ging iedereen weer weg en waren alleen Paul, Cathelijne en ik thuis!
Zondag ochtend gingen Cathelijne en ik American Pancakes maken! Daarna kwam mijn counselor op huisbezoek, om te kijken of ik wel in een goed huis leef ofzo. Het was niet heel boeiend. In de middag ging Cathelijne weer naar huis en ging ik mijn kamer maar eens stofzuigen, de was doen en mijn bed verschonen. Echt een zondag bezigheid, nu huiswerk en straks mijn zelfgemaakte koekjes opeten. Het was een heerlijk weekend en morgen een toets voor chinees. ByeBye Julia

Cathelijne

Hahaha, moest echt keihard lachen tijdens het lezen :)! Stelletje kutjes zijn wij ook met die auto... Maar ik vond het echt helemaal super! Tot heel snel :):):) xxxxxxxx

Raymond en Marcel

Volgens ons heb je al zo veel gekocht dat je straks 10 extra koffers nodig hebt! Benieuwd wat het resultaaat in oktober is.
We begrijpen goed je je moest lachen van binnen na het volksleid, de Rotary zinnen en God Bless America.
Subway is soms toch wel lekker he, vooral Chicken Teriyaki. Kijk vooal eens achter de counter en daar staat precies voorgeschreven wat men mag zeggen c.q. wat men je moet vragen! En wanneer men moet lachen!

Groeten

R&M