18th Birthday
Lieve volgers, 11/9/2011 - woensdag
Ik heb al lange tijd niet meer iets geplaats, maar door de komst van mijn moeder en me 18de verjaardag had ik er even geen tijd voor, maar nu is het gewoon weer een normale week dus ben ik weer aan het schrijven geslagen. Laten we beginnen bij vorige week maandag, 30 oktober, HALLOWEEN. Op school waren er aardig wat kinderen verkleed met kleine items of hele outfits. Na school gingen we met een paar mensen chillen in georgtown om om 6 uur voor 2 dollar een buritto bij chiptole te eten. Echt heerlijk mexicaans eten voor normaal 10 dollar en nu maar 2 dollar. Super gezellig en het was ook heel druk, daarna gingen we naar Capitol Hill. Daar wonen alle rijke kakkers en is dus het meeste snoep en de meeste mensen die mee doen aan Halloween. We kwamen er rond 7 uur aan en het was al zo druk. Kinderen verkleed, ouders verkleed en zelfs honden verkleed. Sommige kinderen liepen al met zakken vol met snoep rond. Het was zo gezellig, iedereen zat buiten in de voortuin met bakken met snoep, kinderen stonden in de rij om snoep te krijgen en sommige huizen waren van top tot teen versierd met geluidseffecten, lichteffect, pompoenen, grafstenen, posters en poppen. Het was super leuk om te zien en geweldig om een keer mee te maken. Ik heb uiteindelijk ook nog snoep gekregen, uiteraard alles verpakt en het meeste met pindakaas, maar het was een geweldige nacht.
Woensdag was echt een super dag en ik kon niet wachten tot het 6 uur was. Mijn lieve moeder en haar vriendin, Marion, kwamen langs voor 5 dagen. Nadat ik mijn moeder 75 precies niet had gezien. Het was geweldig, eindelijk om elkaar weer aan te raken en te zien. Dit gevoel was geweldig. Ik heb me nog nooit zo een gelukkig mens gevoelt. (Naja misschien toen ik hoorde dat ik geslaagd was) We gingen meteen uiteten en mamma bleef een nachtje bij me slapen. Super, ze had alles vorige jaar natuurlijk gezien toen we hier op vakantie waren, maar nu om mijn kamer te kunnen laten zien en mijn spullen en hoe ik hier leef. De volgende dag gingen we meteen naar Barnes&Noble, wat het belangrijkste van de hele reis was, waar we na 2 uur uit liepen met 3 tassen vol met boeken en 3 bekers starbucks. We reden naar ons oude huis en lieten Marion zien waar we vroeger woonden. Toen naar TJMaxx en een paar andere winkels. We gingen lunchen bij een libanees en wat was dat lekker. Zulke lekker eten had ik in lange tijd niet gegeten. Toen naar de camera winkel voor mijn verjaarscadeau. De canon 1100 D is nu in mijn bezit. We reden daarna naar georgetown om te gaan eten en natuurlijk weer naar Barnes&Noble te gaan. In de avond gingen we naar ons hotelkamer in Silver Spring. Heerlijke grote queensize bedden en we vielen al snel in slaap.
Vrijdag gingen we naar Pennsylvania om de Amish-people te zien. Maar er eerst moest er een stop in Potomic Mills in Virginia gemaakt worden voor de Abercrombie Outlet. Het leek wel de hemel met al die goedkope leuke kleren. We moesten aardig wat dingen voor iedereen kopen dus we zijn daar goed geslaagd. Een uurtje verder, 6 tassen gevuld en aardig wat geld uitgegeven gingen we naar de starbucks, voor een welverdiende koffie met cake. Nadat we ook nog uggs en een winterjas hadden gekocht gingen we dan eindelijk naar de amish. 3.5 uur verder, 2 plas stoppen en aardig wat file kwamen we dan eindelijk aan in Pennsylvania. Marion lag lekker te slapen op de achterbank en Mamma en ik hadden al de meeste lol om de eerste Amish mensen die we zagen. Het leek wel alsof we in Kenia waren en naar dieren aan het zoeken waren. Wat hadden we een lol en we sliepen in een echt amerikaans hotel. Zo eentje langs de snelweg waar je je auto zo voor de deur kan zetten. Het was weer heel groot met super bedden en we gingen meteen rondrijden en daarna eten in een echt Amish restaurant. Om 9 uur draaide er een film over de amish, maar we vielen voor 9e al bijna in slaap. We hebben de film toch helemaal afgekeken en het was erg interessant. De volgende ochtend gingen we ontbijten in het lokale restaurantje en er zaten allemaal amish mannen, met lange baarden en versleten pakken. Ze gebruiken geen electriciteit en rijden alleen nog maar met paard en wagen dus wat moesten wij doen in een paard en wagen toer. Omdat we zo vroeg waren, waren we eerste want alle toeristen waren nog niet wakker. Een oude amish man reed ons rond en vertelde ons alles over de amish. Toen we klaar waren gingen we naar een paar amish-toeristen winkels. We moesten om 12 uur de kamer uit en gingen weer terug naar DC, maar wel met een tussenstop bij een mall. Eerst lunchen bij een all you can eat for 6 dollar met allemaal chinees/thaise eten. We moesten natuurlijk wel een beetje energie op doen voor al dat gewinkel. Nadat we de Tommy Hilfiger voor de jongens hadden leefgekocht en daarna de Gap, waren we wel weer klaar en reden terug naar DC. We stopte nog bij een hele grote Barnes&Nobles onderweg maar toen kwam het meeste amerikaanse van deze hele reis. We gingen avondeten bij de Mac Donalds Drive Thru. Het is al erg om bij de Mac te eten en dan doord e Drive Thru, maakt het alleen maar erger, maar wat was het toch heerlijk. Mijn eerste Mac maaltijd hier sinds ik in amerika ben.
Na een langere nacht, doordat de tijd naar wintertijd werd gezet, dus een uurtje terug, gingen we naar de Mall. We zijn langs alle monumenten en memorials geweest. Vietnam Memorial, White House, Captiol, Washington Memorial, World War 2 Memorial en nog meer. Het was een super zonnige dag en het weer kon niet beter. In de avond gingen we met de hele familie, dus mijn 3 nieuwe zusjes en Paul naar de Cheesecake Factory om lekker uiteten te gaan. Om 6 uur savonds was ik in Nederland al 18! AAH eindelijk en die avond vierde we mijn verjaardag en kreeg ik alle cadeautjes Wat een lieve kaartjes en cadeautjes uit Nederland, wat leuk dat iedereen toch nog aan je denkt, ookal ben je aan de andere kant van de oceaan. Dankjulliewel! Daarna de laatste nacht in het hotel met mamma. De volgende ochtend ging ik wel naar school en iedereen wist dat ik jarig was en Lauren had koekjes gebakken en ik voelde me helemaal jarig. Mijn mobiel was de hele dag aan het trillen door alle facebook berichtjes uit Nederland. Wat een top verjaardag alleen moest ik tijdens de lunch afscheid nemen van mijn moeder en Marion, want ze gingen weer terug naar Nederland. Toch even een traantje gelaten maar daarna weer gedacht aan hoe leuk ik het hier heb en dat ik over een paar maanden weer terug ben. In de avond gingen we gezellig avondeten met de hele familie. Wat een top verjaardag en nu eindelijk 18, maar hier in amerika maakt dat niks uit, want je kan niks meer. De rest van de week verloopt tot nu toe normaal. Vrijdag zijn we vrij door veterans day en zaterdag ga ik weer een dagje naar New York. Wat heb ik toch een leuk leven! Nu nog even mijn chinese woordjes leren en dan lekker slapen! ByeBye Julia
Oh Julia, wat een prachtig verhaal en hoe ontroerend om zo over de komst van mums te schrijven......echt kippenvel! Zo te horen heb je het super naar je zin. Zaterdag ga ik met je moeder langs het strand lopen en ga ik alle verhalen live horen. Geniet van je geweldige tijd daar. Doei vanuit Scheveningen. Katinka