Baltimore
Lieve volgers, 2/14/2012 - dinsdag
Wat voel ik me toch gelukkig en heb in eens zo veel energie. Vandaag hadden we onze eerste lacrosse training. De eerste training zijn gewoon voor conditie en om een beetje spieren te kwekken. Dit is voor het eerst in lange tijd om met een groep weer te sporten en nu na een heerlijke douch voel ik me herboren en het is ook onwijs goed om al die kilo's er weer af te krijgen. Ik had een beetje door dat ik echt een Amerikaan aan het worden was die lekker thuis zat en niks deed, maar ik ben nu weer gewoon de Hollandse Julia geworden, die altijd energie heeft en het veel te druk heeft, maar laat ik bij vorige week beginnen.
Maandag waren we dus weer heerlijk vrij. Het was echt een super mooie dag met 15 graden. Thomas en ik gingen fietsen naar Bethesda om daar lekker te gaan lunchen. Wat is toch een gezellig ‘dorpje' en elke keer als ik daar weer ben moet ik denken aan het statenkwartier en dan de ‘fred'.
Dinsdag en Woensdag waren normale schooldagen maar wel met super lekker weer. Donderdag hadden we met PE ‘ the MILE' test. Je moet zo snel mogelijk een mile rennen. Ik dacht dat ik het totaal niet meer kon, maar dat kan ik dus wel. Was het snelste meisje met een tijd van 7.56. Dus nog net onder de 8 minuten. Aan het eind van het semester hebben we weer een mile-test en dan hoop ik wel sneller te halen. Toen ik thuis kwam, was daar eindelijk mijn bike-share-key. Er zijn overal in dc fietsen die je kan pakken als je zo een sleutel hebt. Voor 75 dollar kan je het hele jaar de fietsen voor maximaal een half uur gratis meenemen. Zo ben ik vrijdag ochtend dus voor het eerst naar school gefietst en dat is wel iets zwaarder dan naar Sorghvliet. Gelukkig is het allemaal naar beneden, maar je moet wel op de stoep fietsen, want de auto's zijn niks gewend en ongeveer iedereen draagt een helm. Ik heb wel goed opgelet en er zijn eigenlijk best veel mensen die fietsen. Ja, natuurlijk niet zo veel als in Nederland, maar het begint hier wel te komen.
Vrijdag na school gingen ik en Thomas zo dus ook meteen fietsen, want hij heeft ook een sleutel. Ik ben nog nooit zo snel in Georgetown geweest, want er is geen metro en met de bus duurt het uren. Zeker vrijdag rond 5e is het onwijs druk en is het alleen maar leuk om alle auto's zo te passeren. In de avond ben ik bij India gaan eten en toen bij haar blijven slapen.
Zondag zijn Arnaud, Thomas en ik naar Baltimore gegaan. Arnaud is een andere jongen van België. Het was super gezellig en lekker Europees. Met ‘megabus' kan je goedkoop overal naar toe dus voor 20 dollar heen en weer waren wij in Baltimore. We zijn naar het nationale aquarium gegaan en wat was dat gaaf! Super leuk om een dagje een andere stad te zien en volgens mij heb ik aan het eind van het jaar meer gezien van Amerika dan de meeste kinderen in mijn school. Aankomend hebben we weer een lang weekend en gaan we met z'n 3e naar Philadelphia. We hebben ook al bus kaartje gekocht voor de Niagara Falls voor 20 dollar per persoon. Het is wel de hele nacht in de bus, maar voor een dagje naar de Niagara Falls, maakt dat mij helemaal niks uit. Dat gaan we dus eind april doen!
Ik was bijna vergeten te vertellen over vandaag maar het was Valentine's Day, zoals iedereen wel weet en omg wat worden Amerikanen gek! Ik heb nog nooit zo veel chocola, knuffels, ballonnen, koekjes, roze, rood en hartjes in de school gezien en iedereen liep met handen vol de school uit. Iedereen geeft aan iedereen wat en dat is normaal. Dus vanochtend zat ik in de bus en zat een klein meisje naast me al haar Valentijns kaarten voor haar vriendinnen te schrijven.
Nu ga ik toch maar mijn Chinese woordjes leren, want heb morgen weer een toets en moet wel een beetje goeie cijfers halen anders mag ik niet meer Lacrosse spelen ! ByeBye Julia
Liefste wat beleef je toch veel ik ben jaloers!!
Ik mis je ontZettend hoop dat we elkaar in Amerika ontmoeten AAAAA MAAR NOG EVEN WACHTEN xxxxxx loveyou