Byebye Summer, Hello Winter
Lieve volgers, 10/3/2011 - maandag
Daar zit ik dan weer een weekje later, achter mijn computer en te bedenken hoe leuk mijn 6de week hier in Washington DC al weer was! Dat klinkt zo lang, 6 weken, maar het voelt alsof ik hier al 6 maanden woon. Wat heb ik het hier toch leuk en wat ben ik blij dat ik dit gedaan heb, maar wat is het weer ineens om geslagen de laatste twee dagen. Het is zo koud ineens geworden dat ik mijn uggs en een dikke trui moet dragen voordat ik het huis uit kan en dan hoor ik dat het in Nederland stralend weer en ze lekker op het strand hebben gelegen, maar ik gun het jullie, want de zomer is nou niet bepaald lekker geweest.
Maandag, toen het nog wel lekker weer was, ging ik in de avond de Redskins kijken. Dat is het Washington Football team. Het was heel leuk om te kijken en de hele dag liepen er al kinderen rond met shirts van de Redskins en petjes en andere dingen, best raar want als het nederlands team speelt heeft ook niemand een shirt aan van het team, alleen met wk ofzo. Dus nu weet ik wanneer er weer een belangrijke wedstrijd is als de Redskins spelen én weet ik de regels van football en ik ga het zeker vaker kijken.
Dinsdag was echt een saaie dag op school en ik kon me ogen echt niet open houden in de avond was Glee, wat ik normaal altijd op de computer moest kijken in Nederland, maar nu kon ik het eindelijk gewoon op de tv kijken. Heerlijk!
Woensdag hadden we weer art-class en gingen we foto's op de computer zetten. Er werd een kast op gedaan en er kwamen gewoon 30 Laptops of Apple uit. Wooh, dat moet veel geld hebben gekocht en wat gaan kinderen er slecht mee om, heel veel deden het half niet, waren vies, omdat ze natuurlijk wit zijn of waren onwijs sloom. Iedereen heeft nu zijn eigen nummer en elke les kan je je ‘ eigen' laptop uit de kast pakken.
Donderdag en Vrijdag waren feestdagen voor joods mensen en de school was echt leger. Het is dat ik wist dat het een feestdag was, maar er waren zeker minder mensen. In Nederland ken ik geen joodse mensen en op school zijn er bijna geen, terwijl er hier heel veel zijn! Maar wij hebben weer de moslims, en zijn de hispanics. Leuk om te zien dat per land de allochtonen aantal zo erg verschillen.
Vrijdag bleven er 3 vriendinnen slapen van Lauren en nu na 6 weken kan ik ook zeggen dat het een beetje mijn vriendinnen zijn. Ik kan onwijs veel lol met ze hebben en het is niet meer dat ik achter Lauren aanloop en lunch ik ook niet altijd meer met haar.
Zaterdag hadden we een picnic van school en wat was het toch koud. Het was op parking plaats 6 in Rock Creek Park. Ik ben er achter gekomen dat ze 16 picnic plekken hebben. Dat betekend een paar overdekte tafels met een barbeque plaats en een parkeerplaats waar je U tegen zegt. Er moet een heel bos gekapt zijn om alleen maar die parkeerplaasten neer te zetten. Echt grappig. Het was heel gezellig en iedereen moest eten mee brengen en zo heb ik voor de eerste keer mac and cheese gegeten. Dat betekend hele vieze macaroni die je niet meer kan zien omdat het bedolven is door kaas. Maar dat is hier heel populair en wel 3 mensen hadden dat meegebracht. Verder was alles weer op plastic borden, plastic bekers en plastic bestek, maar ze hadden geen messen...
In de avond had ik een feestje van Lori, vriendin van me moeder, want haar moeder werd 70 en ze had mij ook uitgenodigd. Iedereen moest er netjes uitzien en er waren toch een paar oudere mannen die de lelijkste pakken aan hadden. Een blauw jasje met een groene stropdas en dan een roze overhemd en dat vinden ze dan mooi, haha smaken verschillen. Het was met avondeten en daarna gingen er veel mensen speechen. Ik had mijn laarzen aan en die hebben een kleine hak, dus ben ik nog langer. Komt er een man naar me toe, zegt hij: ‘ Speel je basketbal?' Dus ik kijk hem heel aan, begrijp hem natuurlijk niet. Zegt hij, ja want je bent zo lang. HA HA HA wat zijn we toch weer grappig, maar daarna keek ik om me heen en ik was echt een van de langste, een paar vaders waren langer, maar de vrouwen daar stak ik toch echt boven uit. Ik voel me echt groot, dus nu begrijp ik dat die man dat vroeg.
Zondag was het dan toch echt huiswerk dag, naja dat moest het worden. Maar in de ochtend ging ik even de nodige telefoontjes naar nederland plegen, 2 uur later was het dan toch echt huiswerk tijd. In de middag gingen Camille, de jongste, Paul en ik naar Tysons Corner, want er moesten cadeautje gekocht worden voor Lauren die morgen 16 wordt. Het was echt heel gezellig en er zijn veel cadeautjes gekocht en ik heb maar 1 ding bij abercrombie gekocht, mijn record, ik word er al beter in om mezelf tegen te houden ;). Voor de lunch gingen we eten bij een sushi restaurant, waar al het eten voor je neus op een lopend band rond kwam. Echt super leuk en ook echt heel lekker. Wat was ik blij om eindelijk weer sushi te eten, 6 weken zonder sushi is toch wel heel lang!
Vandaag, maandag, was een leuke dag op school, maar het was heel koud buiten, maar in school leek het wel alsof ik in een sauna was. Die verwarming doen ze echt heel hoog en als je dan van buiten komt, voelt het alleen maar warmer. Het is echt energie verspilling ten top. Na school speelde het meisjes voetbal team, tegen Willson. Voor de hagenese onder ons Sorghvliet vs. Haganum. Het was heel leuk om te zien en het was op Willson, een school met 1400 kinderen. De school heeft een football veld, tennisbanen, voetbalvelden en een binnen zwembad!! Je kan dus als vak zwemmen kiezen, dus dan heb je het derde uur lekker zwemles en daar krijg je nog een cijfer voor ook, geweldig. Het enige amerikaans was dat je bij het begin door een poortje moest lopen en je tas op een band moesten leggen, zodat ze gingen kijken of je geen messen bij je had en er waren wel 10 beveilings mensen. Onze school heeft er al 2 en dat vond ik al veel, maar deze school heeft er al helemaal veel. Daarna gingen de meisjes naar hun moeders huis, want deze week wonen ze daar en heb ik een banana-chocolate cake voor Lauren gemaakt. Nu zit ik met mijn dikke trui en mijn uggs en de verwarming aan voor de tv en ga ik zo lekker slapen. ByeBye Julia