Midterms
Lieve volgers, 12/15/2011 - donderdag
Laatste paar daagjes in 2011 dat ik in Washington DC ben over 2 dagen zit ik al weer in het vliegtuig. En het lijkt wel alsof ik hier al 2 jaar woon in plaats van bijna 4 maanden. Wat heb ik het toch naar me zin en wat ben ik gelukkig en ben ik blij dat ik deze kans heb gekregen om hier een jaartje te mogen wonen. MAAR.. aan de andere kant kan ik ook niet wachten om weer heerlijk terug te zijn. Je huis waar je in opgegroeid bent en de laaste 10 jaar van je leven in hebt gewoond is toch wel het echte ‘thuis' . Om iedereen weer te zien, lekker om mijn fietsje rond te rijden en het heerlijke hollandse eten weer te eten. Maar laten we het even over afgelopen week hebben. We hadden de heel week midterms. In het weekend hebben we niet zo veel gedaan, beetje geleerd en meer een familie weekend gehad. Maandag begonnen we dan na de lunch met humanities. Ik had goed geleerd hiervoor, want ik heb hier een F in, dus ik dacht laat ik eens mijn best doen en dus ging het aardig goed, want het waren allen maar multiple choice vragen. Na school gingen India, Irma en ik naar een mexicaans restaurant om ‘pupusa' te eten, super lekker en weer iets nieuws. Daarna ging ik naar huis om met Helena Chinees te leren, want was onze volgende toets. Dinsdag ochtend kon ik dus lekker uitslapen en na de lunch had ik dan het examen. Alle exames moeten 2 uur duren, dus toen ik één blaadje voor me kreeg, was ik wel heel erg verbaasd. Hoe kon dat 2 uur duren, dat duurde het ook totaal niet dus na 15 minuten was ik klaar. De leraar keek me verbaasd aan en ik zei ja volgens mij heb ik niet de hele toets gekregen, hij goed rondkijken en ja hoor ik had de hele toets gekregen. Na 25 minuten was iedereen klaar en mochten we weg, maar wat een giller. Dat noem je toch geen toets voor senioryear in high school in amerika. Laat wel weer even het stereotype zien wat wij vinden van de middelbare school van amerika.
Woensdag was ik lekker vrij, dus in de ochtend ging ik lekker mijn koffertje pakken en alles bijelkaar zoeken. Daarna gingen ik met India, Thomas en Alexus naar Barnes&Noble waar een Starbucks in zit om te leren. Heerlijk rustig, gezellig, koffietje erbij en laptopje. Ik voelde me zo amerikaans om daar te zitten maar het was super gezellig en ik heb ook nog echt geleerd, want vandaag had ik ap statistics. We gingen lunchen bij een thais restaurant. Nouja het was amerikaans-thais, want de hoeveelheid eten wat we op ons bord kregen was weer niet normaal.
Vandaag had ik ap statistics, het enige vak waar ik nog een beetje bang voor was. AP betekent dat je extra punten krijgt en dat universiteiten er naar kijken, je hebt aan het eind van het jaar een grote toets, soort van eindexamen, en het is in heel amerika hetzelfde, en daar kan je bepaalde punten voor halen van 0 tot 4, dus als je daar hoog voor haalt heb je weer meer kans om in een universiteit te komen of scolarships te krijgen. Alsnog was het bijna alleen maar multiple choice en 3 openvragen. Makkelijk dus !
Nu zit ik de laaste dingen te doen voordat ik wegga, laatste wasje gedraaid, tas helemaal ingepakt en mijn kamer mooi opgeruimd. Morgen ga ik nog uiteten met mijn vrienden als ‘afscheid' en zaterdag vlieg ik dan! Eindelijk! ByeBye Julia