Harrisburg, Pennsylvania
Lieve volgers, 3/7/2012 - woensdag
Daar zit ik in dan in de ‘greyhound' bus naar New York, Albany en als eindbestemming Montreal. Ik heb er zo veel zin in dat kan je gewoon niet geloven. We zouden eerst met z'n alle gaan, nouja met Paul en Lauren. Want Paul wil graag dat Lauren daar naar school gaat, dus om de universiteit te bekijken. Maar zoals het altijd gaat in deze familie, zeggen ze alles op het laatste moment af. Dus maandag tijdens gym kreeg ik een fijn smsje dat we toch niet gingen. Ik heb meteen Felix gesmst of hij kon kijken of er nog bussen waren en toen na de lunch tijdens de les heb ik mijn bus kaartjes gekocht. Dus voor 142 dollar ga ik heen en weer naar Montreal. Het is rond de 13-14 uur maar ik doe het s'nachts dus als we voorbij New York zijn ga ik lekker slapen. Maar laten we bij vorige week beginnen.
De hele week na school hadden we lacrosse practice, en vrijdag gingen we eindelijk het veld op om ECHT lacrosse te gaan spelen. Jammer genoeg regende het keihard en na 2 uur door de modder en regen te hebben gerend, voelde ik me wel erg stoer. In de avond hadden we een klein feestje bij ons thuis met de vrienden van Lauren en het was onwijs gezellig. De volgende ochtend moest ik wel weer om 6 uur op staan, want ik ging dit keer met de bus naar Harrisburg. Daar woont mijn vriendin Mieline van Denemarken. Dit ik ontmoet heb via de Rotary. Ze had gevraagd of ik zin had om het weekend gezellig langs te komen dus voor 30 dollar heen en weer ging ik naar Harrisburg, Pennsylvania.
Ik kwam daar aan in de ‘grote' stad en we moesten toen nog 30 minuten rijden naar haar huis. OMG, wat erg, ze wonen daar echt in de middle of nowhere en dan te bedenken dat ik de enige ben die echt in DC woont en dan nog 3 andere meisjes op de rand van DC wonen, maar de andere 15 exchange students wonen in Pennsylvania. Wat ben ik onwijs blij dat ik tenminste echt in een grote stad woon.
Mieline haar host broer studeert aan de universiteit en speelt ijshockey. Ze hadden een lunch omdat het seizoen over is, dus wij gingen gezellig mee. Het was super gezellig om weer ‘kinderen' die ouder dan mij zijn om je heen te hebben. Het waren voornamelijk jongens, maar de amerikaanse jongens zijn niet bepaald knap ;)
Na een gezellig diner met de ouders, gingen wij met de host broer mee naar HET ‘hockeyhouse', waar alle spelers waren met aanhang. Dit was dan mijn eerste echte american-college-party. Wat was het gezellig, deed me weer denken aan Nederland! De jongens waren allemaal super gezellig en geïnteresseerd in Europa. Om 11 uur werden we weer opgehaald en gingen we lekker slapen. De volgende dag gingen we naar een musical van haar high school. Ze zit op zo'n highschool met 3 duizend kinderen en ze woont er 5 minuten vandaan. Het heeft 5 voetbalvelden, tennisbanen, zwembad, baseballfield en footballfield. WOOOH! Na de hele dag gechillt te hebben, ging ik om 7 uur weer in de bus terug naar DC en heb ik weer een super weekend achter de rug gehad.
Maandag hadden lacrosse eerst in de zon en toen ging het ineens sneeuwen, ja HALLO AMERIKA!
Vandaag was het 21 graden en dan loopt iedereen ook half naakt door de school, heerlijk amerikaans. Na school heb ik heerlijk 1.5 uur in de zon gelegen en was het net zomer in Nederland, heerlijk en dat in maart. Wat heb ik toch een leuk leven en ik kan niet wachten tot ik Felix weer gezellig in Montreal zie en stiekem kan ik ook niet wachten om morgen tijdens het avondeten heerlijk een wijntje te bestellen, want ja je hoeft maar 18 te zijn in Canada. Als ik in de bus terug zit maandag zal ik jullie alles vertellen over Canada! ByeBye Julia